Dembi Dollo tandartsenproject – Ethiopië

Na de pilot in het voorjaar van 2016, hebben de tandartsen van Rotary Doctors een plan gemaakt om een Oral Health Care (OHC) programma in Dembi Dollo , Ethiopie op te starten.

Dit programma is gebaseerd op de uitgangspunten die de WHO geformuleerd heeft voor OHC in ontwikkelingslanden.
Daarnaast voldoet dit programma aan de missie en visie van Rotary Doctors Nederland.

De tandartsen zijn begonnen op een school met als uitgangspunt het Fit for School programma. Dit bestaat uit dagelijks handenwassen met zeep en tandenpoetsen met fluoride tandpasta. Bij gebrek aan tandenborstels worden hiervoor zogenaamde “riga’s” gebruikt.

In de Danka kliniek worden patienten behandeld met pijnklachten. Inmiddels zijn er twee kandidaten geselecteerd om de opleiding tot dental therapist te gaan volgen zodat ze op termijn het OHC project kunnen voortzetten”.